معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرد با فعالیت یک هزار و ۴۶۵ شرکت دانشبنیان، بومیسازی ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته کاربردی در صنایع مختلف شتاب گرفت.
به گزارش حاشیه صنعت به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تامین بومی ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته کاربردی در صنایع مختلف به عنوان یکی از پرهزینهترین محصولات وارداتی؛ گام بزرگی برای خوداتکایی کشور از بازار واردات محسوب می شود. وسایل و ماشین آلاتی که در همه صنایع کاربردی هستند و تولید آنها کاری سخت و پیچیده است. اما این اتفاق به مدد دانش و تخصص شرکت های دانش بنیان محقق و حوزه ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته در ۱۲ زمینه حیاتی و راهبردی بومیسازی شده است.
«تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلمیری و کامپوزیتی»، «تجهیزات اختصاصی تولید نانومواد»، «ماشین های دوار و تجهیزات وابسته»، «ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته صنعت نفت و گاز»، «تجهیزات پیشرفته حوزه انرژی های تجدیدپذیر»، «تجهیزات پیشرفته هسته ای»، «هواگردها، تجهیزات و سازه های هوافضا»، «سامانه ها، تجهیزات و عملگرهای پیشرفته هیدرولیکی و پنوماتیکی»، «شبیه سازهای پیشرفته»، «تجهیزات پیشرفته سایز حوزهها»، «خدمات آزمایشگاهی و طراحی مهندسی» و «تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات تست و آزمون (کنترل کیفی)»؛ ۱۲ حوزه ای است که با تلاش شرکتهای دانش بنیان در مدار توسعه قرار گرفته است.
۲۲۱ شرکت دانش بنیان نوع ۱، ۱۱۴۰ مجموعه دانش بنیان نوع ۲ و ۱۰۴ شرکت دانش بنیان نوع ۳ در این حوزه فعالیت می کنند و محصولاتی چون «دستگاه آبیاری و تغذیه هوشمند کشت هیدروپونیک»، «طراحی و ساخت انواع دریچه های صنعتی»، «ماشین ابزار سنتر»، «ماشین های تزریق پلاستیک»، «دستگاه تست کشش میلگرد»، «بومی کردن دانش فنی ساخت فرمانتور و بیوراکتور در مقیاس آزمایشگاهی، نیمهصنعتی، صنعتی و تجهیزات بیولوژیک و دارویی»، « تجهیزات نوین»، «ارائه خدمات فنی و مهندسی در حوزه مهندسی دریا»، «مهندسی کنترل و ابزار دقیق»، «ارائه خدمات مطالعاتی و مشاوره در حوزه مدیریت دریایی و طراحی و ساخت انواع سیستمهای صنعتی،آزمایشگاهی» را تولید و روانه بازار کردهاند.
محصولاتی که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تجاری سازی شده و در اختیار صنایع مختلف قرار گرفته است.