جلسه بیستم هیأت مدیره کانون کارآفرینی استان تهران با حضور آقای محمد رضا نجفی منش برگزار و پیشنهادات مختلفی توسط ایشان در خصوص نحوه گسترش فعالیت های کانون مطرح شد.
جلسه بیستم هیأت مدیره کانون کارآفرینی استان تهران روز شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۱ در ساختمان شماره ۳ اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این جلسه خانم معصومه خیراللهی و آقایان علی نقیب، بهروز حبیبی، محمد حسین وزیری، کامبیز شاهنواز، حسین ریاضی ریاضی، محسن ملایی و همچنین مهمانان مدعو آقایان محمد رضا نجفی منش و امیر رضا صوفی نژاد حضور داشتند.
در شروع جلسه آقای مهندس نقیب رئیس هیأت مدیره کانون به آقای مهندس نجفی منش خوشامد گفتند و پس از معرفی اجمالی ساختار و برنامه های کانون از ایشان درخواست کردند که نظرات و راهنمایی های خود را در خصوص نحوه گسترش فعالیت های کانون ارایه نمایند.
آقای نجفی منش در ابتدا بیان کردند که علیرغم علاقه به علت داشتن مسئولیت های متعدد در نهادهای مختلف صنفی که در پی میآید مجال چندانی برای فعالیت در کانون ندارند.
۱- رئیس کمیسیون تسهیل محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران
۲- رئیس هیأت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو کشور
۳- رئیس هیأت مدیره انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان خودرو استان تهران
۴- عضو هیأت مدیره خانه صنعت و معدن استان تهران
۵- نایب رئیس انجمن صنایع تولید لنت ترمز و کلاج کشور
۶- عضو هیأت مدیره انجمن مدیریت کیفیت
۷- عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و فرانسه
۸- رئیس هیات مدیره شرکت آزمایش و تحقیقات قطعات و مجموعه های خودرو (ایتراک)
در ادامه ایشان نظرات خود را در مورد حوزه کارآفرینی به شرح زیر بیان کردند:
۱- برای دانشجوان دانشگاهها علاوه بر درس های تخصصی دروس و کارگاه های آموزشی در خصوص افزایش مهارت های کارآفرینی و آمادگی برای ایجاد کسب و کار گذاشته شود.
۲- با سازمان جهانی کار (ILO ) مکاتبه شود و مطالعات آنها در زمینه توسعه کارآفرینی و اشتغال گرفتنه شود.
۳- مطالعاتی در خصوص صنایع کشور صورت گیرد و فهرستی از تکنولوژی مورد استفاده در صنایع مختلف و احتیاجات و کمبودهای آنها تهیه شود. هنچنین مطالعاتی برای شناسایی نیازمندی ها و تقاضاهای کشورهای اطراف صورت گیرد که چه صنایعی امکان فروش در منطقه را دارد. این کتابچه می تواند مرجع و راهنمای خوبی برای کارآفرینان در انتخاب نوع صنعت باشد. آقای دکتر ملایی هم در این راستا بیان کردند مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فهرست کالا و خدمات دانش بنیان در صنایع مختلف را تهیه کرده و مشخص نموده است که شرکت های دانش بنیان در چه حوزه هایی می توانند مجوز دانش بنیان بگیرند.
۴- کتابچه راهنما برای فعالیت کارآفرینی تهیه شود که مسیر و مراحل مختلف کار را شرح دهد و مهارت های مورد نیاز آنرا مشخص کند.
۵- علاوه بر تجارب موفق، تجربیات شکست کارآفرینان هم مستندسازی شود و در کنار آن راهکارهایی برای حل مشکلات ارایه شود.
۶- با دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران تماس گرفته شود و فعالیت های آنها در زمینه آموزش کارآفرینی و توسعه کارآفرینی شناسایی شود. آقای دکتر غلامحیدر ابراهیم بای سلامی در این زمینه بسیار صاحنظر هستند.
آقای نجفی منش در پاسخ به این سوال که کانون چه خدماتی را می تواند ارایه دهد که باعث جذب اعضای بیشتر شود بیان کردند که آشنایی با قوانین مهم است اما در کنار آن تغییر قوانین هم اهمیت دارد. ما امکان آنرا داریم که قوانین را تغییر دهیم و لذا بهتر است مشکلات شرکت ها استخراج شود و از طریق کمیسیون های مختلف اتاق بازرگانی در جهت تغییر قوانینی که مانع تولید هستند بکوشیم. در این زمینه کمیسیون تسهیل فضای کسب و کار و رفع موانع تولید بسیار فعال است. همچنین می توان از ظرفیت شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استفاده کرد. شورای گفتگو جلساتی را با حضور استاندار و مدیران استان تهران برگزار می کند و مسائل و مشکلات مطروحه توسط فعالان اقتصادی بررسی می شود.
آقای نجفی منش در خصوص مشکلاتی که در خصوص بحث حسابرسی بیمه در شرکت های تولیدی وجود دارد بیان کردند که بهتر است اینگونه مسائل به آقای هومن حاجی پور معاونت کسب و کار اتاق تهران منعکس و با ایشان جلسه گذاشته شود.
آقای مهندس صوفی نژاد بیان کردند که در کتاب و مقالات حوزه کارآفرینی بیشتر به تجربه افراد موفق اشاره می شود در حالیکه در کنار آن می بایست به تجربیات شکست کارآفرینان نیز توجه شود. به نظر ایشان تجربیات شکست کارآفرینان و دلایل آن و درس آموخته های آن می بایست مستندسازی و منتشر شود. نکته در خور توجه آنکه برخی از شرکت های بزرگ درس آموخته های خود را که حاصل فعالیت در پروژه های مختلف می باشد به شرکت های دیگر فروش می رسانند.
آقای مهندس ریاضی که مسُولیت ریاست هیأت مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران را به عهده دارند بیان کردند که بسیاری از کارآفرینان فعال در حوزه اینترنت به واسطه اعمال محدودیت اینترنت و فیلترینگ آسیب دیده و شکست را تجربه کرده اند. کارآفرینان فعال در حوزه فین تک نیز ابتکاراتی به خرج داده بودند که به خاطر حضور دولت در بانکها دچار مشکل شده اند. به بیان آقای ریاضی بیشترین مانع تراشی و فشار بر روی کارآقرینان از جانب دولت اعمال می شود و ما باید به کارآفرینان کمک کنیم که چگونه با مزاحمتهای سازمان های دولتی مقابله کنند. به نظر آقای ریاضی کانون می بایست جهت گیری درستی در قبال وقایعی که در ایران اتفاق میافتد داشته باشد. کانون باید با انجام مصاحبه مشکلات را مطرح کند و در جهت کاهش مشکلات بکوشد.
آقای مهندس حبیبی بر ضروریت داشتن تریبون رسانه ای برای بیان مسائل تاکید نمودند و بیان کردند که کانون می بایست با شبکه سازی و انتقال تجارب در جهت رفع مشکلات کارآفرینان بکوشد و این فعالیت ها می تواند در چارچوب کلینیک کارآفرینی در جامعه توسعه و ترویج پیدا کند.
به نظر آقای مهندس شاه نواز کارآفرینان قدیمی که قبلاً مسیر کارآفرینی را طی کرده اند شاید نتوانند چندان به کارآفرینانی که تازه می خواهند کار را شروع کنند کمک کنند چرا که شرایط نسبت به گذشته بسیار فرق کرده است.
پس از پایان یافتن گفتگوی هم اندیشی با آقای مهندس نجفی منش هیأت مدیره وارد شور در خصوص سایر دستورات جلسه شد.
۱- در مورد نهایی کردن صورت جلسه مجمع عمومی مورخ ۲۲ آبان ماه بحث و گفتگو شد و قرار شد پس از اخذ تاییدیه اتاق بازرگانی در اولین فرصت نسبت به پیگیری مراحل ثبت تغییرات در اداره ثبت شرکت ها اقدام شود.
۲- پیشنهادات آقای مهندس شرقی در خصوص نحوه همکاری کانون با کارایا در جلسه مطرح شد. قرار شد این پیشنهادات در جلسه آینده کمیسیون ترویج و گسترش کارآفرینی مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه به هیأت مدیره منعتکس شود.